Мешканці Херсонщини стали жертвами банківських шахраїв

19 Грудня 2023, 13:53
Фото ілюстративне 1012
Фото ілюстративне

Через шахрайські схеми мешканці області втратили понад 60 тисяч гривень.

Про це інформує Поліція Херсонської області в телеграм-каналі.

До поліції звернулась 22-річна херсонка. Вона розповіла, що продавала на одному з сайтів свій мобільний телефон. З нею зв’язався нібито покупець та дізнався всі реквізити її картки, щоб переказати гроші за товар. Після цього з рахунку заявниці зникли 24 тисячі гривень. 

Також шахраї привласнили кошти громадян за схемою «родич просить у борг». 24-річний херсонець отримав повідомлення з акаунта родички, яка просила терміново позичити гроші на лікування. Не перевіривши інформацію, заявник перерахував 20 тисяч гривень. Згодом дізнався, що соцмережі родички «зламали» й аферисти від її імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.

Також втратила свої заощадження 17-річна мешканка Херсонського району. Дівчині у соцмережі написала невідома та запропонувала роботу в Інтернет-мережі. Вона мала отримувати заробіток за написання відгуків до кінофільмів. Після виконання деяких завдань заявниця надала дані своєї картки для отримання грошей. Після чого з її рахунку зникли 17085 гривень. 

За вказаними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція Херсонщини закликала громадян не довіряти повідомленням у соцмережах або Телеграм-каналах, які пропонують перейти за невідомим посиланням для оформлення будь-яких виплат або грошової допомоги.

 

Читайте також: Інтернет-шахраї ошукали двох херсонок на 56 тисяч гривень.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024