Інтернет-шахраї ошукали двох херсонок на 56 тисяч гривень

25 Листопада 2023, 18:35
Фото ілюстративне 1296
Фото ілюстративне

Майже щодня поліція Херсонщини реєструє заяви, пов'язані з шахрайством із соціальними виплатами в мережі Інтернет. Аферисти публікують фейкові посилання в соцмережах для нібито оформлення грошової допомоги від держави, а коли отримують дані карток потенційних жертв, знімають з їх рахунків усі заощадження.

Про це інформує Поліція Херсонської області на своїй сторінці у Фейсбук.

Лише за одну добу дві жительки області втратили усі заощадження через шахрайські схеми.

Так, 53-річна херсонка перейшла за посиланням для оформлення виплати нібито від держави. Жінка ввела особисті та дані банківської картки, після чого з її рахунку зникло 30 тисяч гривень.

Також 49-річна потерпіла теж у соціальній мережі побачила інформацію про виплати постраждалим від війни. Жінка перейшла за посиланням, ввела дані банківської картки та також втратила кошти — 26 тисяч гривень.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу.

Національна поліція нагадує, щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати або оформлення документів варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток. «Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102» — повідомляє Національна поліція.

Читайте також:

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024