Суд виніс вирок у справі псевдоосвітянки з Херсонщини

28 Березня 2024, 12:37
Засуджена за колабораціонізм та пособництво державі-агресору псевдоосвітянка Неоніла Щеголь. Фото: Управління СБ України у Херсонській області/Facebook. 998
Засуджена за колабораціонізм та пособництво державі-агресору псевдоосвітянка Неоніла Щеголь. Фото: Управління СБ України у Херсонській області/Facebook.

Співробітники СБУ затримали російську поплічницю одразу після деокупації правобережжя Херсонщини.

Про це інформує Управління СБ України у Херсонській області.

Слідчі встановили, що під час захоплення російськими окупантами села Приозерне Білозерського району місцева мешканка Неоніла Щеголь добровільно пішла на співпрацю з окупантами.

Фігурантка ініціативно подала заяву до окупаційного департаменту освіти про призначення її на посаду директорки захопленого росіянами ««Херсонського професійного суднобудівного ліцею», у якому вона раніше працювала завідувачкою гуртожитку.

Отримавши «погодження» псевдодиректорка допомагала окупантам впроваджувати у навчальному закладі стандарти освіти держави-агресора. Колаборантка оголосила набір учнів на навчання за російськими стандартами та російської мовою. Вона наполегливо закликала молодь ліцею поїхати на «відпочинок» до Росії та тимчасово окупованого Криму.

Обвинувачена набирала педагогічний та технічний персонал до «закладу» серед місцевих прихильників «русского міра». Відомо, що вона погрожувала членам колективу, які проживають у гуртожитку, виселенням у разі незгоди співпраці. За роботу на окупантів своїм «підлеглим» зрадниця виплачувала зарплату у російських рублях.

Суд визнав Неонілу Щеголь винною в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Вона отримала 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Мешканка Микільського отримала вирок суду за роботу на російських окупантів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024