Молодь Херсонщини запрошують долучитись до програми UPSHIFT: розповідаємо, про що йдеться

20 Березня 2024, 17:00
UPSHIFT 947
UPSHIFT

Громадська організація «Потрібні тут» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) вперше відкрила набір на молодіжну програму UPSHIFT у Херсоні та Херсонській області. Програма допомагає молоді створювати соціально важливі проєкти для розвитку громад.

Про це йдеться в прес-релізі громадської організації.

UPSHIFT — це молодіжна програма, яка реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у понад 40 країнах з 1996 року. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн). За допомогою досвідченого/ї ментора/ки, команди учасників крок за кроком досліджують вибрану проблему, вивчають цільову аудиторію та тестують свої ідеї. В результаті команди створюють проєктні ідеї та отримують фінансування на їх втілення.

Робота проєкту UPSHIFT
Робота проєкту UPSHIFT

Команди розв'язують проблеми, що стосуються ментального та фізичного здоров'я молоді, інклюзії, освіти, безпеки, екології, IT-освіти, профорієнтації, медіаграмотності, української культури тощо.

Наразі вже проведено по 4 набори на програму в Одеській та Миколаївській областях. Учасниками UPSHIFT з Одещини вже стали 40 команд, а з Миколаївщини — 37 команд. Загалом навчальний буткемп пройшло 326 учасників віком від 14 до 24 років.

Одним з таких проєктів є «TotalБезпека» команди з міста Вознесенськ (Миколаївська область). За допомогою VR-окулярів, інтерактивних ігор та лекцій команда апшифтерів проводить для учнів 9-11 класів свого міста заходи з мінної, пожежної безпеки, домедичної допомоги та безпеки дорожнього руху.

Також соціально важливий проєкт має команда з міста Арциз (Одеська область). «ДивоСвіт» спрямований на підвищення соціалізації дітей з інвалідністю. Апшифтери проводять для них майстер-класи та творчі вечори, зустрічі з психологом й зустрічі з людьми, які мають певну нозологію.

Зараз триває набір на програму UPSHIFT у Південному регіоні — у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. В результаті буде відібрано 20 молодіжних команд — 10 з Херсонщини, 5 з Одещини та 5 з Миколаївщини.

Робота проєкту UPSHIFT
Робота проєкту UPSHIFT

Для Херсонщини це цінна можливість залучити новий вектор розвитку молоді, відчутну допомогу, нові перспективні українські та міжнародні партнерства. Тільки об'єднаними зусиллями можна укріпити те, що вдалося зберегти, подолати наслідки, які залишила та продовжує залишати війна, але найголовніше — підвищити добробут населення.

Деталі участі у програмі UPSHIFT та реєстрація за посиланням: https://ee-eu.kobotoolbox.org/x/supwJF9W. Подати анкету необхідно до 1 квітня. Навчальний буткемп для відібраних команд відбуватиметься з міркувань безпеки в м. Одеса.

Робота проєкту UPSHIFT
Робота проєкту UPSHIFT

Читайте також:

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024