Ексочільнику комунального підприємства Херсона оголосили підозру у розтраті бюджетних коштів

16 Березня 2024, 11:18
Підозрюваний у розтраті бюджетних коштів колишній директор комунального підприємства Херсона. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram. 1079
Підозрюваний у розтраті бюджетних коштів колишній директор комунального підприємства Херсона. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram.

Слідчі поліції Херсонщини висунули колишньому посадовцю  підозру у розтраті понад 700 000 гривень бюджетних коштів.

Про це інформує Поліція Херсонської області.

Зловмисником виявився колишній директор одного з комунальних підприємств Херсона. Він уклав договір на придбання за завищеною ціною необхідних для роботи установи будівельних матеріалів.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, економічний злочин стався у січні 2023 року. На той час 47-річний фігурант очолював у Херсоні комунальне підприємство. Він уклав з однією з херсонських фірм договір на постачання 4190 листів «OSB плити». Сума договору склала майже 2 500 000 гривень.

Однак, під час досудового розслідування слідчі встановили, що фігурант скористався правом здійснювати під час воєнного стану закупівлю необхідних товарів без проведення тендеру. І в результаті уклав угоду з постачальником, у якого вартість за одиницю будівельного матеріалу була значно вища за ринкову. Внаслідок цього з державних коштів надмірно витратили майже 750 000 гривень.

Слідчі кваліфікували протиправні дії експосадовця за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України. Тобто – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану. 

Наразі розглядають питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Судитимуть колишнього керівника херсонської лікарні.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024