Суд відправив до СІЗО депутатку Херсонської обласної ради, підозрювану у колабораціонізмі

11 Березня 2024, 12:41
Затримана правоохоронцями депутатка Херсонської обласної ради Світлана Межерицька. Фото: Kavun.city. 8436
Затримана правоохоронцями депутатка Херсонської обласної ради Світлана Межерицька. Фото: Kavun.city.

Центральний районний суд міста Миколаєва обрав міру запобіжного заходу чинній депутатці Херсонської обласної Ради, яка до грудня 2022 року очолювала Управління охорони здоров’я Херсонської міської Ради.

Про це інформує пресслужба суду.

В повідомленні суду не зазначають імені фігурантки. Втім журналісти Район.Херсон що нею є Світлана Межерицька.

За інформацією слідства, після захоплення Херсона росіянами Межерицька стала начальницею управління охорони здоров’я окупаційної адміністрації міста.

За даними правоохоронців підозрювана перебуваючи на псевдопосаді використовувала псевдоніми.

Правоохоронці мають документ, який вона підписала в статусі начальниці управління окупаційної адміністрації Херсона.

Цей підпис Світлана Межерицька не змогла пояснити. Хоча стверджує, що ніякі документи в цьому статусі вона не підписувала.

У судовому засіданні, підозрювана заперечила свою провину, повідомила, що голова окупаційної адміністрації Володимир Сальдо особисто пропонував їй очолити обласне управління охорони здоров’я, на що вона відповіла відмовою. Додала, що їй ще кілька разів пропонували очолити різні медичні заклади, проте вона не погоджувалась.

Також зазначила, що продовжувала перебувати на посаді, на яку її було призначено ще до окупації, проте робота Управління майже не велась, до того ж жодних документів, як посадова особа вона не підписувала. Водночас не змогла пояснити щодо наявності її підпису, як начальника Управління охорони здоров’я Департаменту соціальної політики ВЦА Херсонської міської територіальної громади, створеного окупаційною адміністрацією.

За вчинені дії Світлані Межерицькій загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк 5 до 10 років з конфіскацією майна. 

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Судитимуть колишнього депутата Херсонської обласної ради

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024