Російські війська зазнають суттєвих втрат біля Кринок

11 Березня 2024, 11:46
Українські бійці на лівому березі Херсонщини. Фото: Костянтин і Владислава Ліберови / Zelenskiy / Official. 1187
Українські бійці на лівому березі Херсонщини. Фото: Костянтин і Владислава Ліберови / Zelenskiy / Official.

Сили оборони України продовжують розширювати плацдарм на лівому березі Дніпра на Херсонщині, біля Кринок росіяни зазнають постійних втрат.

Про це повідомила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк передає Укрінформ.

Наразі спостерігаємо в них глибоку задумливість, бо протягом двох діб немає штурмових дій, але все ж таки у ворога навіть на тих позиціях, які неподалік наших плацдармів, дуже потужні втрати. Якщо говорити про минулу добу, то понад 50 окупантів ліквідовані, близько 40 саме навколо Кринок», — розповіла Гуменюк.

За її словами, ворог визнає, що фортифікаційні споруди правого берега потужні, укріпленість висока і просунутись туди вони шансів не мають.

У противника ж, зауважила вона, триває заборона на використання бронетехніки, тому вони продовжують «м’ясні штурми», і в результаті змушені дедалі частіше проводити ротації.

Гуменюк зауважила, що росіяни мали дуже суттєві втрати в техніці на початковому етапі, коли за класичними схемами намагалися штурмувати плацдарм піхотою, яку підтримувала бронетехніка. Тоді вони втратили понад 200 одиниць за два-три тижні й зупинили використання бронетехніки.

Логістика ворога ускладнена, бо ми продовжуємо розширювати сектор свого впливу на вороже переміщення. Ми говорили про необхідність зачищення смуги у 20-30 кілометрів для того, щоб полегшити життя правого берега, щоб туди не могла досягати артилерія ворожа. За минулу добу мінус 10 артилерійських установок ворога, ми продовжуємо їх відкидати. Але треба визнати - вони мають потужний ресурс для поновлення на цих позиціях, тому в нас ще багато роботи", - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Росіянам не вдається захопити український плацдарм в Кринках.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024