Відновлення сільського господарства на Херсонщині можливо лише після повної деокупації області

19 Листопада 2023, 16:32
Аграріям поки небезпечно працювати через дії окупантів навіть на звільнених землях 1398
Аграріям поки небезпечно працювати через дії окупантів навіть на звільнених землях

Відновлення сільськогосподарського виробництва в Херсонській області в прийнятних обсягах, звісно, можливе. Але лише за умови повного вигнання російських окупантів.

Про це, за інформацією «Радіо Свобода», вже заявили кілька впливових представників аграрного сектору Херсонщини. Зокрема, керівник Асоціації фермерів і приватних землевласників Олександр Гордієнко та депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко зауважили, що польовим роботам дуже заважають активні обстріли з боку окупантів. Не на користь йде і велика кількість мін, яку залишили по собі росіяни на правому березі Дніпра.

Директор Українського інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський, своєю чергою, зауважив, що з урахуванням проблем з гідроресурсами аграріям доведеться міняти загальний підхід до роботи. Скажімо, врожай помідорів в порівнянні з минулими роками зменшиться, і тому зросте собівартість томатів та продукції, яку вони містять. Зате може суттєво побільшати, наприклад, характерних для Херсонщини кавунів.

Читайте також:

Аграрії Херсонщини отримали 10 тонн елітної пшениці.

Аграрії Херсонщини отримали необхідну сільгосптехніку.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024