Ексочільник оборонного підприємства України заснував бізнес у США

08 Листопада 2023, 19:29
Колишній очільник Укроборонпрому Роман Романов. Фото: ТСН. 2102
Колишній очільник Укроборонпрому Роман Романов. Фото: ТСН.

Колишній гендиректор «Укроборонпрому» херсонець Роман Романов заснував завод з виробництва бруківки у США. 

Про це повідомляє Forbes Україна.

Неподалік від лижного курорту Поконо, за понад 100 км від Нью-Йорка, четверо українців заснували індустріальний парк Pocono Industrial. У липні на території кластера запрацював перший резидент – завод із виробництва бруківки», – йдеться у повідомленні. 

Ділянку площею 22 гектарів на кордоні Пенсильванії та Нью-Йорка Романов з партнерами придбали за 1,25 мільйона доларів. Неподалік від неї є поклади щебеню, який використовується у виробництві бруківки.

Проєктна вартість будівництва заводу Orange Pavers становить 15 мільйонів доларів з них підприємці інвестували три мільйони доларів власних коштів, а ще 12 мільйони доларів залучили в Dime Bank за програмою Small Business Administration.

Завод виробляє 4,8 тисячі квадратних метрів бруківки за зміну. Спочатку на заводі працюватиме до 70 робітників, згодом їхню кількість збільшать до 250 осіб.

Романов в Orange Pavers відповідає за виробничі процеси.

Довідково:

У період з 2014 по 2018 роки Роман Романов — Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» (Указ Президента України від 04 липня 2014 року № 569/2014).

 З 2018 року супроводжує команду української компанії Mosquito Control Ltd, яка розробила Mosqitter — програмно-апаратне екологічне рішення для захисту від комарів великих територій у впровадженні нової культури нетоксичного захисту від проблем та хвороб, пов'язаних із комарами, таких як малярія, гарячка денге, вірус Зіка. Розробив концепцію створення Всесвітньої системи моніторингу, яка відстежуватиме активність комарів у всьому світі, виявлятиме зони високого ризику та запобігатиме спалахам хвороби, що переносяться комарами. Компанія стала переможцем галузевої сесії на SelectUSA Investment Summit, увійшла до топ-6 апаратних стартапів України за версією UVCA та Deloitte, до топ-5 найпомітніших компаній малого та середнього бізнесу в Україні у 2021 році, отримала Національну премію Energy Globe – всесвітня премія за стійкий розвиток, нагороду за найкращий стартап на IT Arena 2021, увійшла до топ-8 виробників апаратного забезпечення у категорії «Технології для покращення життя» у рамках Web Summit 2020.

Романов – автор патентів «Системи контролю літаючих комах-шкідників без використання хімічного впливу для використання у сільському господарстві (глобальне рішення виробництва харчових продуктів на новому рівні)», «Екологічна система моніторингу та підрахунку комарів» (система для боротьби зі світовими загрозами таких хвороб як малярія, вірус Зіка, вірус Денге та іншими). Учасник міжнародних виставок, у тому числі CES-2020, CES-2022 за поданням розроблених систем.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024