На територіях, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, відкриті інфекційні хаби - МОЗ

14 Червня 2023, 18:00
Фото з відкритих джерел 558
Фото з відкритих джерел

На територіях, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС (Херсонщина, Миколаївщина та Дніпропетровщина) розгорнуто інфекційні хаби, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. В лікарнях вже розгорнуті додаткові інфекційні ліжка.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України на своєму офіційному сайті.

Зокрема, визначені лікарні Херсонщини та Миколаївщини вже забезпечені необхідними препаратами, у тому числі наборами для діагностики та лікування холери. Це швидкі тести для первинної діагностики та спеціальні набори медикаментів і медичних виробів для лікування. 

За необхідності, якщо на Херсонщині бракуватиме медиків певної спеціалізації, залучатимуться спеціалісти з інших областей. У разі спалахів інфекційних та інших хвороб й збільшення кількості пацієнтів з територій, які зазнали підтоплень, опрацьовуються механізми розгортання додаткових інфекційних лікарень у сусідніх областях.

МОЗ зазначає, що на територіях, які зазнали підтоплення, підсилено контроль за епідеміологічних станом. В Одеській, Миколаївській і Херсонській областях сформовано 38 точок моніторингу води поверхневих водойм (річкової та морської) вздовж річища та морського узбережжя.

За підсумками проведених досліджень, вода, яка централізовано подається або підвозиться населенню, а також бутильована вода, відповідає Державним санітарним правилам та нормам і є безпечною для споживання.

Також фахівці вкотре наголошують, що важливо зараз не використовувати індивідуальні криниці та колодязі на територіях, які звільняються від повені. Використання води з таких джерел можливе виключно після перевірки фахівцями ЦКПХ, які спільно з ДСНС, після моніторингу води та ґрунту проводитимуть дезінфекцію криниць на територіях, які зазнали підтоплення.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024