На Херсонщині виявили холерну та кишкову палички

13 Червня 2023, 14:07
Херсонська область 997
Херсонська область

Повінь унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС забруднила воду пально-мастильними матеріалами та отрутохімікатами. Нині виявлені холера і кишкова паличка.

Про це в Military Media Center розповів начальник відділу держеконагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції України Олег Павленко. Про це пише Еспресо ТВ.

«Ми моніторимо південний округ, щодня відбираємо проби води й робимо аналізи. Дуже великої забрудненості немає, але вже є кілька випадків виявлення холерної та кишкової паличок. З нами паралельно робить аналізи СЕС, яка відстежує санепідеміологічну ситуацію, адже затопило дуже багато населених пунктів, надвірних будівель, каналізацій. Ми досліджуємо воду з хімії, а вони (фахівці санепідемстанції, - ред.) - з біології», – сказав представник Держекоінспекції.

Повідомляється, воду з криниць можна буде вживати тільки після того, як їх прочистять і перевірять зразки в лабораторії.

«Питання в іншому — як вона буде сходити. Там ґрунти дуже важкі, ще й засолені. У нижніх горизонтах присутній гіпс», — додав Павленко.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024