ЗМІ: Обвинувачений у держзраді екссуддя з Криму Чорнобук мобілізувався до ЗСУ

29 Травня 2023, 19:45
Колишній кримський суддя Валерій Чорнобук 554
Колишній кримський суддя Валерій Чорнобук

Колишній кримський суддя Валерій Чорнобук, обвинувачений у державній зраді, якимось чином зміг мобілізуватися до Збройних Сил України у Дніпрі. Та використати це для зупинення судового розгляду своєї справи у Києві.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

Зазначається, що провадження щодо Чорнобука слухається в Печерському районному суді Києва дуже повільно. Після 24 лютого було невідомо, чи взагалі продовжується розгляд справи.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Валерія Чорнобука зупинено у зв’язку з тим, що він був мобілізований до лав Збройних Сил України. Однак відповідної ухвали суду у судовому реєстрі ми не знайшли, а на наш запит відповіді поки що не отримали, - йдеться у повідомленні.

Журналіст та громадський діяч з Дніпра Іван Красіков ще 30 березня повідомляв про службу Чорнобука в Амур-Нижньодніпровському районному центрі комплектування Дніпра.

Мої джерела, які на рівні керівництва, пов’язаного з військовими частинами, із обласною адміністрацією, сказали, що пан Валерій Чорнобук служить в Амур-Нижньодніпровському територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки, — сказав Красіков у коментарі ЦЖР.

У виданні зауважили, що адвокат Чорнобука Костянтин Грицишен не підтвердив і не спростував інформацію про службу його підзахисного у військкоматі.

У прокуратурі АР Крим і міста Севастополя зазначили, що на минулому судовому засіданні, 16 травня, сторона захисту заявила клопотання про зупинення судового провадження у зв’язку з призовом обвинуваченого на військову службу.

Печерський суд задовольнив це клопотання, розгляд призупинено. Була відповідна довідка з Центру комплектації, що він мобілізований, однак жодних деталей сторона захисту не надавала, — розповіла прессекретарка прокуратури АР Крим Катерина Діденко.

Джерела ЦЖР говорять, що Валерій Чорнобук служить юристом в Амур-Нижньодніпровському військкоматі. А відтак має доступ до дуже чутливої інформації, що стосується мобілізаційних та персональних даних.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024