«Лівий берег буде вдома»: бібліотекарі та читачі по всій Україні влаштували флешмоб на підтримку мешканців окупованої Херсонщини

29 Травня 2023, 08:28
Флешмоб на підтримку окупованої Херсонщини 1827
Флешмоб на підтримку окупованої Херсонщини

Лівобережна частина Херсонщини досі лишається окупованою. Це та частина області, яка першою зустріла російське вторгнення, яке почалось з боку Криму 24 лютого 2022 року. Бібліотекарі та читачі Херсонщини започаткували флешмоб на підтримку мешканців Лівого берега області. Його підтримали колеги та прості мешканці громад по всій Україні.

Флешмоб полягає у тому, аби розповсюдити жовто-сині стрічки (наприклад, прив'язати їх до дерева або ще десь у громаді), сфотографувати та написати пост підтримки мешканцям окупованої частини Херсонщини. Стартувала акція 26 травня 2023 року. Принаймні такий напис ми побачили у дописах. Обов'язково потрібно додати хештег #Лівий_берег_буде_вдома

Чуттєві дописи з різних громад дійсно вселяють віру в те, що незабаром Лівобережжя Херсонщини, а заразом і Крим, звільнять від окупантів. Ось підтримка від Хмельницької біблоітеки.

А ось і Хмельницька обласна наукова бібліотека підтримує Херсон і Херсонщину.

Містечко Южне Одеської області також підтримує мешканців Херсонщини.

Не відстає від тренду і Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного.

 

Стрічка єднання — ще так називають цей флешмоб — збирає читачів, які наразі перебувають не лише в різних громадах України, а й за кордоном. Ось читачка однієї з херсонських бібліотек: наразі вона в Румунії.

Комишанська бібліотека (Херсон) поділилась і скріншотом подяки від тих, заради кого влаштували флешмоб. Люди дійсно вдячні і чекають на звільнення. 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024