Херсонська бібліотека розповідає про екологічні злочини росіян в Україні

22 Квітня 2023, 08:20
Каховська ГЕС 717
Каховська ГЕС

Фахівчині Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова створили відеопрезентацію «Військові злочини проти довкілля, або Екоцид», з якої можна дізнатись, що таке екоцид, як війна впливає на екологію України, яких збитків вже зазнало довкілля Херсонщини, а також наскільки тривалими можуть бути наслідки для природного середовища нашої країни.

Про це розповідають у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова. Відео можна також подивитись на Youtube бібліотеки.

Екоцид — це масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також інші дії (наприклад, руйнування надр або озонового шару), що спричинили або можуть спричинити екологічну катастрофу. Остання умова принципова для відмежування цього злочину від злочинів проти довкілля. Екологічна катастрофа — це особливо тяжкі наслідки, які повинні визначатися в кожному конкретному випадку з урахуванням певних критеріїв: велика площа, на якій відбулися несприятливі зміни в довкіллі; ситуація, коли людина, рослини чи тварини не можуть жити на певній території; тривалість несприятливих змін у довкіллі або їх невідворотність; істотні негативні зміни в екологічній системі, наприклад, зникнення окремих видів тварин або рослин, зміна кругообігу речовин або інших біологічних процесів, важливих для екосистеми.

Один із прикладів злочинів росіян на Херсонщині — в одному зі слайдів презентації

Слайд презентації
Слайд презентації

Екоцид — це ще один злочин росії проти України. Що наробила росія на нашій землі? Російська армія не лише випалює ліси снарядами й забруднює землі токсичним паливом, а ще й натхненно бомбардує авіацією корівники, розстрілює артилерією зоопарки, морить голодом і холодом мільйони курей... І це далеко не повний перелік злочинів окупантів, зазначають в бібліотеці.

Дивіться відеопрезентацію про екозлочини Росії в Україні

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
20:39