В Херсонському районі брак управлінських кадрів – начальник Херсонської РВА

10 Квітня 2023, 12:45
Михайло Линецький 861
Михайло Линецький

На жаль, багато представників виконавчих органів сільських та селищних рад виїхали на безпечні території і не бажають повертатися.

Про це під  час пресконференції, організованої медіацентром IPC-Південь заявив начальник Херсонської РВА Михайло Линецький

Відповідаючи на питання журналістів він зауважив, що спостерігається великий брак кадрів будівельних спеціальностей, брак управлінських кадрів.

«На жаль, багато представників виконавчих органів сільських та селищних рад виїхали на безпечні території і не бажають повертатися. Рівень оплати праці є одним із моментів, який сьогодні вирішується на рівні області та на рівні держави», − наголосив  Линецький.

Він додав, що люди працюють практично на нулі та отримують 7-10 тисяч.

«Це не є сьогодні стимулюючим механізмом для працівників виконавчих органів. Хоча всі відповідні рішення на рівні держави про перепідпорядкування виконавчих органів військовим адміністраціям уже прийняті. Сьогодні фактичне керівництво здійснюють саме військові адміністрації», − розповів начальник Херсонської РВА.

Він зазначив, що освітні заклади району працюють дистанційно.

Медичні кадри забезпечені на  рівні 30-50% від довоєнного стану.

«В Херсонській РДА/РВА від загального складу 86 осіб, працюють 44 особи», − розповів пан Линецький.

Він також зазначив, що там, де сьогодні безпекова ситуація краще, ніж на прибережній частині району, там, відповідно і повертаються люди.

«Всі ЦНАПи відновили свою роботу, що зняло навантаження з районного управління соцполітики, тому що до першого березня воно приймало масово людей: проводило прийом на призначення державних пільг та допомог через брак фахівців на рівні громад», − резюмував Линецький.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024