В Івано-Франківську презентували книгу з історіями жінок з Ірпеня, Бучі, Ізюма, Херсона та Маріуполя

09 Квітня 2023, 11:10
Ірина Феофанова 514
Ірина Феофанова

В Івано-Франківську, у Підземному Переході «Вагабундо», драматургиня Ірина Феофанова презентувала збірку новел «Чужа-своя-рідна».

Про це повідомляють журналісти Суспільне Івано-Франківськ.

Героїні книги — українські жінки, які з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну були змушені виїхати з Ірпеня, Бучі, Ізюма, Херсона та Маріуполя, розповіла авторка Суспільному.

«Найперший свій досвід спілкування з переселенцями я отримала в Яремчі. А вже потім, коли поїхала з донечкою в Польщу (ми жили три місяці в Кракові), я почала спілкуватися онлайн з дівчатами, які мають досвід біженства у Франції, Німеччині, Румунії», — розповідає Ірина Феофанова.

Саме під час перебування у резиденції Інституту літератури у Кракові Ірина і написала книгу «Чужа-своя-рідна». Назвала її, спираючись на власний досвід.

Книжка «Чужа-Своя-Рідна»
Книжка «Чужа-Своя-Рідна»

«Це — певна динаміка, яку я відчувала, бувши переселенкою і біженкою. Коли тебе війна з вини росіян вириває з коренем з твого рідного міста, знайомого, зрозумілого життя і кидає в пустоту чужого села, міста чи країни, ти відчуваєш себе максимально чужим. Але потім, адаптуючись, шукаєш опору, щоб відчути себе "своєю". Бо це — єдиний спосіб вижити на чужині. Але насправді ми всі хочемо бути рідними, а, на мій погляд, рідні ми тільки вдома», — ділиться Ірина Феофанова.

«Чужа-своя-рідна» — дебютна книжка Ірини Феофанової.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024