Отримав осколкове поранення під час бомбардування: в Охматдиті прооперували хлопця з Херсонщини

30 Березня 2023, 16:30
Хлопець Іван, поранений через обстріли росіян на Херсонщині 517
Хлопець Іван, поранений через обстріли росіян на Херсонщині

13-річний Іван постраждав під час чергового обстрілу Херсонщини. За мить до трагедії хлопчик вийшов поратися по господарству, тоді ж почув постріли та гуркіт – у сусідній дім влучили російські снаряди, уламками яких поранило юнака. 

Про це повідомляють в київському Охматдит.

9 березня Іван потрапив до Херсонської лікарні з осколковим пораненням. Там лікарі надали хлопцю медичну допомогу, але дістати уламок з надпліччя не вдалось. Через декілька днів хлопця направили до столичного Охматдиту, де він проходив лікування у відділенні ортопедії та травматології. Завдяки роботі команди спеціалістів, уламок було вилучено, хлопчик отримав необхідну медичну допомогу та обстеження.

«Унаслідок військових дій, Іван отримав мінно-вибухову травму лівого надпліччя. В Охматдиті він був оглянутий педіатром, хірургом, травматологом, клінічно обстежений. Також ми провели КТ, після чого госпіталізували до відділення ортопедії і травматології для подальшого лікування. У нашій лікарні Івану провели успішну операцію — вилучили уламок з області лівої лопатки», — пояснює лікар ортопед-травматолог Доляницький Микола Михайлович. 

Іван розповів, що онлайн-ігри – це не про нього. Адже хлопець обожнює займатися садівництвом, вирощує різні дерева, випікає печиво та допомагає батькам доглядати за тваринами і птахами. Їх у сім’ї Івана багато: корови, бичок, качки, кури, собаки та котики.

Мама Івана, не приховуючи сліз, каже, що під час одного з обстрілів, деякі тварини загинули, що дуже травмувало та засмутило Івана. Хлопець дуже любить та піклується про природу, тварин і птахів. І невимовно боляче дивитись як ворог знищує все живе навколо. 

Юнак разом з родиною мешкає в селі на Херсонщині. У їх подвір’я неодноразово влучали ворожі снаряди, тому будинок частково знищений, не має дверей та вікон. Нині сім’я живе в сусідському домі, який зазнав не таких критичних руйнувань, як їх. Проте через регулярні обстріли та постійну небезпеку родина вимушена шукати прихисток в іншому селі Зараз вони шукають варіанти евакуації з небезпечної зони разом з усіма тваринами.

Людмила, мама Івана, щиро вдячна медикам за їх роботу: «У Херсоні велика кількість постраждалих людей. Усі потребують допомоги. Тому я дуже вдячна медичним працівникам Охматдиту, що оперативно прийняли нас. Велике спасибі за професіоналізм та привітність. 14 березня ми прибули в Охматдит, здали всі аналізи, а наступного дня моєму сину вже провели успішну операцію!»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024