На території Бузкового парку буде меморіальній комплекс − Херсонська МВА

25 Березня 2023, 18:00
Бузковий парк в Херсоні 1425
Бузковий парк в Херсоні

Херсонською міською військовою адміністрацією прийнято рішення зробити комплекс садово-паркових та меморіальних споруд для належного вшанування бійців, які віддали своє життя за Україну та своє рідне місто.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у фейсбуці

Він зазначив, що меморіальний комплекс повинен бути.

« І потрібно зробити його місцем відтворювання героїзації всіх захисників міста Херсона», наголосив пан Мрочко.

В повідомленні зазначено, що вчора відбулося чергове засідання комісії щодо перейменування та відповідного облаштування парку.

«Звісно, створення меморіального парку на честь пам’яті загиблих відбуватиметься з дотриманням всіх відповідних норм, після громадських слухань та проведення конкурсу», йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 1 березня минулого року в Херсоні сталася страшна трагедія в Бузковому парку. Бійці територіальної оборони були безжально розстріляні російськими окупантами з важкої техніки. Тоді загинуло близько 30 захисників міста, які намагалися зупинити танкову колону військ РФ одними лише автоматами та коктейлями Молотова.

Нещодавно депутатка Херсонської міської ради Оксана Погомій розповіла, що херсонська влада ігнорує родичів загиблих у Бузковому парку, а також поранених учасників спротиву російським окупантам з місцевої тероборони. Про це депутатка повідомила у Facebook.

“Про Бузковий парк і справедливість. Всі знаємо, що 1 березня наші воїни Білозерської ТРО прийняли бій біля Бузкового парку і ліцею. Всі знаємо, що є загиблі і поранені! А ви знаєте що далі? А тепер сім’ям загиблих кажуть – а вони не були військовими! А матері яка хоче перепоховати сина в своєму селі, бо в часи окупації вона не могла цього зробити, і хоче щоб поховали гідно, з почестями.. їй кажуть – не буде такого! А поранені лікуються своїм коштом, тому що військова частина загубила документи і відновлювати не збираються!.. Людей ігнорують, їх не бачать, вони не потрібні”, – розповіла депутатка.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024