В селі Посад-Покровське триває монтаж модульних будинків

23 Березня 2023, 09:40
В селі Посад-Покровське триває монтаж модульних будинків 1550
В селі Посад-Покровське триває монтаж модульних будинків

В Херсонському районі шведською службою цивільного захисту зі стратегічних резервів Європейського Союзу для с. Посад-Покровське надано конструкції для встановлення 328 модульних будиночків для людей, чиє житло зруйноване.

Раніше Район.Херсон повідомляв про відповідну заяву начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна

Нещодавно п’ятеро мешканців села Посад-Покровське пройшли навчання по збору та встановленню конструкцій.

З 6 по 17 березня щоденно у село заїжджало 20 фур з комплектуючими. 18 березня 2023 року розпочалися роботи по встановленню першого мобільного будиночку, повідомляє Чорнобаївська СВА.

 В повідомленні зазначено, що конструкції будуть встановлюватись на власних присадибних земельних ділянках громадян для індивідуального проживання на період відновлення пошкодженого майна.

Конструкція мобільних будинків складається з основної сталевої рами та збірних панелей на даху та з боків. Зазначені будинки мають компактний формат доставки будь-якими видами транспорту, модульність, універсальність, зручність зборки та можливість багаторазового використання, а також багато функціональність.

Кожна конструкція відповідає нормам міжнародних гуманітарних стандартів з надзвичайних ситуацій і має площу 17,5 м2, розрахована на 4-5 осіб. До мобільного будинку надається підлога (дерев’яні палети), 5 ліжок з матрацами та постільною білизною, а також електричний обігрівач.

Будинки мають багатофункціональне призначення і можуть бути застосовані як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети тощо. Конструкції дозволяють їхнє об’єднання в більші модулі. Монтаж будинків потребує попередньої підготовки поверхні (вирівнювання ґрунту).

Орієнтовний час зборки складає 4 години із залученням 4-5 осіб. Будинки можуть бути покращені і адаптовані як для теплих, так і для холодних погодних умов за допомогою додаткових ізоляційних матеріалів. В умовах нашої зими вони потребують додаткового утеплення і до обладнання обігрівачем.

За повідомленням Чорнобаївської СВА перший будинок встановлено на подвір’ї сім’ї Сергія Таточенка

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024