Найменшу кількість пропозицій для вивчення державної мови представлено у Харківській, Донецькій, Херсонській областях - Тарас Кремінь

07 Березня 2023, 08:35
Тарас Кремінь 786
Тарас Кремінь

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на фейсбуці повідомив, що в межах загальноукраїнської кампанії спрямованої на створення можливостей для всіх охочих вивчати українську мову, була зібрана інформація про понад 450 популярних в Україні безкоштовних курсів, розмовних клубів та онлайн-ресурсів.

За інформацією Тараса Кременя більшість локацій знаходяться у закладах освіти (коледжі, університети, інститути післядипломної педагогічної освіти) і культури (бібліотеки) тощо.

Лідер за кількістю локацій - Київська область (69) разом із містом Київ (27). Далі йдуть Львівська (80), Дніпропетровська (37), Закарпатська (32) та Вінницька області (21).

Найменшу кількість пропозицій для вивчення державної мови представлено у Харківській, Донецькій, Херсонській областях.

«Важливо забезпечити додаткові можливості для вивчення української мови на всій території України. Прийняття місцевих та обласних програм з опанування української мови розширює мережу безкоштовних курсів та розмовних клубів, створює сприятливі умови навчання, допомагає в інтеграції переселенців та внутрішньо переміщених осіб, зміцнює статус державної мови”, - зазначив Тарас Кремінь.

 Інформацію про нові курси, розмовні клуби, сервіси для опанування української мови надсилайте за адресою: [email protected].

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024