ХНТУ оприлюднив інформацію щодо співпраці колишніх співробітників університету з окупаційною владою

24 Лютого 2023, 14:40
Документи зрадників ХНТУ 1944
Документи зрадників ХНТУ

Херсонський національний технічний університет в себе на фейсбуці оприлюднив інформацію щодо співпраці колишніх співробітників університету з окупаційною владою.

«При надходженні інформації про факти співпраці з окупаційною владою, керівництво ХНТУ одразу реагувало. Такі «співробітники» або звільнялися, або з ними було призупинено трудові відносини до з’ясування всіх обставин»,- йдеться в повідомленні.

Так, 28.07.2022 року в.о. ректора Олена Чепелюк отримала i відразу опублікувала на приватній сторінці у соціальній мережі Фейсбук наказ окупаційної влади щодо призначення галини райко псевдоректором новоствореного фейкового університету.

На першому у новому навчальному році засіданні Вченої Ради ХНТУ колектив університету одностайно ухвалив принципове рішення не співпрацювати з колишніми співробітниками, які мали відносини з ворогом.

Крім того, всі документи, які надходили до керівництва ХНТУ та підтверджували факти колаборації, негайно передавалися у правоохоронні органи, а адміністрація університету неодноразово давала свідчення Національній поліції України та Службі безпеки України щодо виявлених фактів колаборації

«Але ми твердо переконані в тому, що інформація щодо осіб, які зрадили свою країну, своє місто, свій університет, не має бути таємною. Попереду ще багато роботи щодо відновлення всього того, що зруйнувала росія. Ми побудуємо багату і квітучу країну для наших дітей та онуків, але в ній не має бути місця для зрадників.»,- зазначили в університеті.

«Тому зараз, після перевірки всіх отриманих документів, що були знайдені після деокупації університету, правоохоронними органами, ми вже можемо розкрити прізвища тих наших співробітників (вже в минулому), хто підтримав кроваву агресію російської федерації проти незалежної України та перейшов на бік окупантів»,- резюмували освітяни.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024