Місто Бонн планує розпочати місто-побратимство з українським Херсоном

09 Лютого 2023, 11:00
Бонн 848
Бонн

Місто Херсон звернуся до міста Бонн про бажання стати містом-побратимом. Пані мерка Бонна коментує :«Ми хотіли б виконати це бажання як німецьке місто Організації Об'єднаних Націй, яке відстоює демократію, свободу та верховенство права у світі в європейських та міжнародних мережах міст.».

Пані мер подала до міської ради міста Бонн резолюцію «Розбудова партнерства з Херсоном - це вираз солідарності в дії». Наступна сесія міської ради буде 9 лютого. Там можуть депутати або відклонити, або відтермінувати (якщо запитань, технічних запитань буде багато), або ж заразу прийняти цю резолюцію. Навіть проста більшість буде хватати для ухвалення.

Пані мер Бонна та її партія Зелених мають більшість в міській раді. Отож, очікується підтримка резолюції вже 9 лютого.

Якщо резолюцію приймуть, нею займеться відділ міжнародних відносин при міському голові Бонна. Можливо, що Бонн зможе приймати участь у так званих державних програмах «Солідарні міста-побратими» від Engagment Global (SKEW), GIZ, і так далі. Ці програми фінансують побратимство німецького та українського міста.

Більше про Бонн-Херсон буде написано 9 лютого після прийняття рішення міською радою міста Бонна. В землі Північний Рейн Вестфалія вже більше 30 міст-побратимів з українськими містами. Останніми стали Дюсельдорф та Чернівці, Кельн та Дніпро - побратимами. Місто Бонн вагались з вибором міста та форматом.

Як, українська діаспора в Бонні, ми раді, що українське місто може стати містом-побратимом. Особливо місто Херсон, який щодня обстрілюється терористами, потребує сильного партнера, як місто Бонн.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39