Херсон залишило 80% населення – пресофіцер Дмитро Плетенчук

02 Лютого 2023, 11:55
Дмитро Плетенчук 1235
Дмитро Плетенчук

В місті зараз мешкає 60 тисяч людей з понад 300 тисяч, які жили тут до 24 лютого 2022 року. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, пресофіцер комендатури Херсона.

“В Херсоні залишилося близько 60 тисяч людей, це 20% від населення міста до повномасштабного вторгнення. 100 тисяч людей виїхало під час окупації й після початку обстрілів виїхала решта. Переважно це соціально незахищені верстви населення, які не можуть дозволити себе евакуацію, чи дуже патріотичні люди, які не хочуть виїжджати. Вони кажуть – ми жили під окупацією, чим нас можуть злякати ці обстріли”, – зазначив Дмитро Плетенчук.

Як він зазначив, зараз безпечних локацій в Херсоні немає, тому влада закликає людей евакуюватися.

“Як і з першого дня, ми закликаємо людей евакуюватися. Але зараз ми не бачимо великого потоку людей що виїжджають з Херсону. І в саме місто люди теж не повертаються. Мабуть, правильно, тому що ситуація небезпечна”, – зазначив Дмитро Плетенчук.

Попри постійні обстріли, як зазначив офіцер, не можна сказати, що в Херсоні “гуманітарна катастрофа”.

“Ситуація не критична – є вода, є теплопостачання, є тепло. Сказати, що гуманітарна катастрофа, не можна. Магазини та аптеки працюють, працюють пункти видачі гуманітарної допомоги. Таких локацій близько 18. Місто функціонує в штатному режимі”, – зазначив офіцер.

Як також зазначив Дмитро Плетенчук, найбільш небезпечним у Херсоні є мікрорайон Острів.

“Там постійно руйнують комунікації систем життєзабезпечення. Проте там досі залишаються люди, навіть з дітьми. І у них постійно виникають проблеми з енергопостачанням, тому що ремонтні бригади не завжди туди можуть виїхати через небезпеку”, – зазначив офіцер.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024