Через значне зменшення рівня води у Каховському водосховищі, відбулося обміління озер та заток вздовж берегів Дніпра - Державна екологічна інспекція

02 Лютого 2023, 11:45
Днвпро 830
Днвпро

Через значне зменшення рівня води у Каховському водосховищі, що обумовлено неконтрольованим скидом води на Каховській ГЕС, відбулося обміління озер та заток вздовж берегів р. Дніпро, заплави о. Хортиці та Дніпровської гряди.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південного округу

В повідомленні зазначено, що внаслідок таких дій, водні біоресурси, які перебувають у внутрішніх водоймах та пересихаючих протоках, опинились в пастці озер, що швидко міліють.

 Першого лютого цього року під час проведення рейдових заходів в заплаві Дніпровської гряди в районі Балабинської затоки та б/в «Домаха» працівниками Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області) виявлено обмілілі озера з рибою.

Спільними зусиллями громадських інспекторів з охорони довкілля та небайдужих місцевих жителів проведено заходи з переміщення водних біоресурсів, які опинились у пастці обмілілих озер до руслової ділянки річки Дніпро.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024