Концесіонери Херсонського порту готові відновити роботу, щойно це стане можливо

28 Січня 2023, 14:55
Херсонський порт 1086
Херсонський порт

Компанія ініціювала створення робочої групи щодо розробки механізму відновлення роботи порту.

Компанія-концесіонер майна Херсонського морського торгового порту ініціює створення робочої групи за участю Проектного офісу SPILNO і Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо розроблення і затвердження механізму відновлення діяльності ТОВ "Херсонський порт" після відновлення судноплавства та створення умов для безпечної роботи порту.

Як пише ЦТС, в своєму повідомленні ТОВ "Херсонський порт" констатує, що зараз рух суден неможливий, як і проведення повноцінної інвентаризації майна та будь-якої господарської діяльності на території порту. Також відзначається, що попередній обсяг збитків та руйнувань внаслідок тимчасової російської окупації значний і продовжує зростати.

"Проте це не змінює планів компанії в майбутньому інвестувати в порт як об'єкт концесії, так і у місцеву інфраструктуру відповідно до підписаного договору", - сказано в заяві.

"Попри все ми рішуче віримо в цей проект й успішне майбутнє героїчного Херсону… Наприкінці 2021 року, отримавши майно порту в управління, з чіткою стратегією розпочали модернізацію. Тепер з адаптованим в деталях планом хочемо повернутися до командної роботи на причалах тоді, коли це стане можливо та повністю безпечно", - заявляє керівництво ТОВ "Херсонський порт".

Нагадаємо, що в січні 2020 року компанія "Рісойл-Херсон" перемогла у концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП "Херсонський морський торговельний порт".

24 грудня 2021 року майно ДП ХМТП перейшло в управління концесіонера.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024