У Скадовську на Херсонщині російські окупанти розікрали лікарню

23 Січня 2023, 08:20
Зі скадовської лікарні окупанти вивозять обладнання 1772
Зі скадовської лікарні окупанти вивозять обладнання

Російські військові розікрали центральну районну лікарню у Скадовську, вивезли все обладнання. Про це на сайті повідомив Центр національного спротиву.

Російські окупанти вивозили обладнання військовими вантажівками, в лікарні облаштовують військовий госпіталь, повідомили Суспільному місцеві жителі.

«На фоні переходу цивільних лікарень на тимчасово окупованих територіях у військові шпиталі, гуманітарна криза серед цивільного населення продовжить загострюватися», — йдеться у повідомленні Центру спротиву.

Роблять це російські окупанти, за його висновком, аби спонукати жителів тимчасово окупованих територій погоджуватись на так звану «евакуацію» до Росії. А фактично – депортацію до регіонів, які останніми десятиліттями активно заселяють народи Кавказу.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року російські війська розпочали вторгнення на Херсонщину зі сторони тимчасового захопленого Криму. Скадовськ був оточений росіянами того ж дня і став одним з перших захоплених міст, адже відстань від Скадовська до Адміністративного кордону з Кримом — близько 30 км. Втім, Скадовськ чинив і продовжує чинити опір. Навіть незважаючи на те, що там знаходиться окупаційна «адміністрація» Херсона.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024