3 грудня на Херсонщині: росіяни продовжують обстрілювати

04 Грудня 2022, 11:32
Херсон, обстріл Житлоселища, 25 листопада 2022р. 1056
Херсон, обстріл Житлоселища, 25 листопада 2022р.

Російські війська не припиняють обстрілювати деокуповані населені пункти Херсонщини. 

Про це повідомляє  повідомив в телеграмі голова ОВА Ярослав Янушевич.

2 грудня з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії російські війська 28 разів обстріляли населені пункти Херсонського та Бериславського районів. 3 грудня російські війська о 12:17 обстріляли завод "Палада" на Карантинному острові.

Російські окупанти 3 грудня46 разів обстріляли територію Херсонщини. Ворог гатив з артилерії, танків, мінометів, РСЗВ по мирних населених пунктах області. 

Рашисти вкотре обстріляли житлові квартали Херсона, є влучення в приватні та багатоквартирні будинки. Також пошкоджено й іншу цивільну інфраструктуру міста. 

Російські окупанти продовжують вбивати та калічити мирних людей. Минулої доби через ворожі обстріли 1 людина загинула, ще 2 жителів Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Херсоні 3-5 грудня зняли заборону на перетин річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби. Це робиться для того, аби люди, які знаходяться на дачах на лівому березі Дніпра, могли евакуюватися до Херсона. Але при цьому централізованої евакуації ніхто не забезпечує — все виключно на свій страх і ризик (так пояснюють на «гарячій лінії») та власними плавзасобами.

Росіяни вивезли всіх представники окупаційної адміністрації та поліцаї, виїхали з Олешок. Разом із ними на автобусах вивезли родини колаборантів. Про це повідомляють і чиновники, однак місцеві мешканці не впевнені в тому, що це правда і повідомляють про велику кількість колаборантів.

На деокупованих територіях Херсонщини слідчі підрозділи національної поліції виявили 111 тіл, з них 75 — цивільні особи.

Слідчі підрозділи національної поліції задокументували близько 600 воєнних злочинів. За час деокупації перевірили близько 13 тисяч людей на причетність до колабораційної та розвідувальної діяльності проти України, затримали 161 людину, яка може бути причетна до співпраці з окупаційними військами.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024