Херсонська ОВА оголосила дозвіл на перетин річки Дніпро, але нікого евакуювати централізовано не будуть

04 Грудня 2022, 10:40
Херсонців закликають евакуюватись з лівого берега 1614
Херсонців закликають евакуюватись з лівого берега

Херсонська ОВА оголосила можливість евакуації з лівого берега Дніпра на Херсонщині до Херсона. 

Про це йдеться у телеграм-каналі ОВА.

Через небезпеку активізації бойових дій. Три дні - в суботу, неділю і понеділок - у світлу пору доби буде знята заборона виходу на воду. Людей просять перетинати Дніпро і прибувати на Річковий вокзал Херсона. При собі треба мати документи. У військовій адміністрації поточнюють: росіяни, втікаючи з Херсона, знищили всі човни, тож вивезти людей централізовано зараз не можуть. Про це написали безліч медіа, зокрема вийшов сюжет ТСН.

 

 

Однак, йдеться виключно про самостійну евакуацію власними плавзасобами — про це поточнили у повідомленні Херсонської ОВА.

При втечі на лівий берег Херсонщини рашисти знищили усі плавзасоби, якими ми могли б забезпечити перевезення населення на підконтрольну Україні територію. Тому евакуація можлива тільки на власних плавзасобах населення.

Однак, як це зробити, у ОВА не пояснили. Справа у тому, що окупанти та колаборанти викрали не лише комунальний транспорт, а й більшість одиниць плавзасобів херсонців. Також активно знищували та затоплювали їх, підривали причали. 

Чимало окупантів та колаборантів перебувають на лівому березі та між берегами — на дачах. Таким чином, безпеки такої переправи ніхто гарантувати не може: на «гарячій лінії» так і пояснили: ЗСУ, звісно, обстрілювати не буде, але більше ніхто нічого не гарантує. 

Якщо у вас є запитання до Херсонської ОВА, можна спробувати зателефонувати на «гарячу лінію».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024