Росіяни вивезли з Херсона унікальні культурні цінності

20 Листопада 2022, 13:44
Міністр культури в Херсоні 307
Міністр культури в Херсоні

Росіяни вивезли з Херсона унікальні культурні цінності, пограбувавши заклади культури.

Про це повідомляють у Херсонській ОВА.

Нелюди, яким невідомо поняття культури, цинічно розграбували культурну спадщину Херсонщини. З області вивезли унікальні експонати, яких немає більше ніде у світі, повідомили в Херсонській ОВА.

Жахливі масштаби російського грабунку на власні очі побачив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який відвідав Херсон. 

Обласний музей імені Олексія Шовкуненка до повномасштабного вторгнення рф – один із найкращих музеїв України. Зараз же заклад майже порожній – росіяни викрали звідси 80% колекції. Це унікальні та цінні роботи, а деяких взагалі не було більше ніде в світі. 

Обласний краєзнавчий музей зустрів порожніми стендами. Його теж не обійшли стороною російські варвари. З музею вкрали найцінніші експонати, найбільше вкрадено виставкової зброї та дорогоцінних металів. Фото нинішнього стану музею дивіться в галереї нижче. Директорці закладу Тетяні Братченко оголосили підозру у вчиненні державної зради, оскільки протягом вчього часу окупації вона та кілька працівників музею проводили заходи для окупантів. 

З гарних новин: разом із міністром керівники області обговорили питання повернення культурного життя до Херсона. З керівником обласного театру імені М. Куліша Олександром Книгою говорили про відновлення роботи театру. 

Також передали подарунки від Міністерства. Для обласної дитячої бібліотеки імені Дніпрової Чайки привезли набори дитячих книжок. А для художнього музею – картини українських художників. Це перший внесок у відновлення музею.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39